Pàgines

16/7/12

LOBOS DE ARGA

Una divertida comèdia de llops gallecs




Fer comèdia terrorífica no és una empresa gens fàcil. S'ha de saber trobar l'equilibri adequat entre el toc necessari d'humor i els ingredients propis del cinema de terror. Aquests llops dirigits per Juan Martínez Moreno ens mostren que amb un guió realment divertit, entusiasme per part de tots els implicats i un bon bagatge cinèfil darrere les esquenes es pot fer una més que correcta pel·lícula dins un gènere no massa explotat dins el cinema espanyol.

Tomás (Gorka Otxoa) torna al seu poble d'origen anys després d'haver partit fa anys. Escriptor fracassat, cerca una nova inspiració a la casa on va passar els anys de la seva infantesa. El problema sorgirà en forma d'una antiga maledicció que colpeja Arga des de fa temps en forma d'una bèstia que terroritza els habitants d'aquell loc. El nostre heroi, amb la inestimable ajuda d'un vell amic del poble (un Carlos Areces amant de les ovelles) i del seu editor literari (Secun de la Rosa en estat de gràcia), es veurà immers dins una història de pagesos enfurismats i homes llops sanguinaris plena de comicitat i algun bon moment terrorífic.  



El tercet protagonista és la clau vertadera del film. Tenen gràcia i els diàlegs són àgils i divertits. El sentit de l'humor es transmet fàcilment i els gags funcionen bé majoritàriament. Recolzats per alguns personatges secundaris esplèndids com el delirant paper del guàrdia civil o el sempre encertat Manuel Manquiña fent de malvat de la funció, Lobos de Arga rendeix un digne homenatge a films com "un hombre lobo americano en Londres" resultant un bon entreteniment que podria ser millorable en la seva part terrorífica però que ho compensa amb uns excel·lents tocs de comèdia. Per cert, els magnífics i artesanals llops allunyats de l'actual recurrent animació per ordinador, són una mostra de que amb no massa pressupost però amb bones idees es poden crear imaginatius monstres.


No hay comentarios:

Publicar un comentario