Pàgines

7/7/12

DELIVERANCE 

Ara fa 40 anys d'un film mític


Fa poc temps la productora Warner Brothers va editar una edició commemorativa en Blu-ray de la imponent Deliverance (titulada a Espanya Defensa), un film de culte que acabar de complir 40 anys ni més ni manco. Aprofitant l'aniversari, l'estudi va decidir reunir als seus quatre protagonistes, afortunadament encara estan vius tots ells, els quals varen promocionar el nou llançament del film i explicaren diverses anècdotes relacionades amb el seu rodatge.



Basada en la novel·la del mateix títol de James Dickey, Deliverance conta la història de quatre homes de negocis d'Atlanta que decideixen fer un descens en canoa a través de les aigües d'un inhòspit riu. El que pretenia ser l'aventura de les seves vides, es convertirà inesperadament en un perillós viatge quan comencen a ser assetjats pels natius de la zona, gent aïllada i poc amiga dels estranys. A partir d'aquest moment el seu viatge tornarà un malson on els protagonistes tractaran de sobreviure tornat-se a la vegada en violents éssers humans capaços de qualsevol cosa per aconseguir sortir de l'infern que els envolta.

Guanyadora de diversos globus d'or i nominada a l'oscar a la millor pel·lícula, Defensa és una obra mestra d'intriga i aventures que va obrir en certa manera la posterior moda dels survivals horror. Una salvatge burla als "macho man", representat esplèndidament per un Burt Reynolds en un dels millors papers de la seva carrera, de la qual recordam sobretot el famós duel de banjos entre un nin discapacitat i Ronny Cox o la brutal escena de la violació de'n Bobby, interpretat per en Ned Beatty.




Han passat 40 anys però tant si s'ha vist la pel·lícula com si la miram per primera vegada, Deliverance continua sent una magnífica experiència cinematogràfica amb la qual submergir-nos dins el saltvatgisme de la natura i del mateix ésser humà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario