Pàgines

29/7/12

SOLOS

La cosa + The walking dead + Virus + Deep rising

 

 

Cada vegada es veuen més novel·les el propòsit de les quals sigui possiblement intentar arribar a conventir-se en un guió cinematogràfic. Històries plenes de referències a films coneguts i que tracten temes de moda i fàcilment adaptables. Aquesta és la sensació que desprèn la lectura del llibre d'Adam Baker. Tenim una plataforma petrolífera a l'oceà Àrtic, una estranya epidèmia que colpeja la humanitat i transforma a les persones en una espècie de zombies furiosos, un creuer encallat ple de perills i unes mutacions que transformen els éssers vius en autòmats metal·litzats. Ara ho hem de combinar. Aconseguim que el virus arrasi el món i deixi abandonats a un petit grup d'operaris a la base àrtica. Sense possibilitats de rescat i pràcticament incomunicats intentaran sobreviure envoltats d'un gel i un fred cada vegada més mortífers. Mentre assistim a les tensions lògiques degudes a l'aïllament i a la falta de recursos, una nau espacial contaminada i un transatlàntic  ple de passatgers infectats casualment arriben aprop de la plataforma. I a partir d'aquí trobarem acció, lluites i aventures suficients com per fer d'aquest història un acceptable entreteniment de fàcil lectura i escasses pretensions.

Llibre àgil, ràpid, amb molts de diàlegs i angoixants descripcions del clima gèlid que envolta als protagonistes, Solos peca però d'una notòria falta de credibilitat en alguns moments i d'uns personatges el comportament dels quals no acabem d'entendre massa bé. Les continues imatges cinematogràfiques de la narració ajuden això sí a poder gaudir d'instants inquietants, terrorífics i "gore" molt semblants a seqüències de pel·lícules i sèries bastant conegudes. 

Podem trobar l'ambient de "La cosa" de Carpenter i el seu llançaflames com a arma resolutiva, els zombies de "The walking dead" assetjant a una petita comunitat abandonada, el vaixell de "Virus", el correcte però fluix film protagonitzat per na Jamie Lee Curtis, amb tot tipus de mutacions mecàniques provinents d'un virus espacial i el misteri de "Deep risig", magnífica i infravalorada pel·lícula de monstres, amb els protagonistes explorant un creuer infestat d'esgarrifoses criatures. En resum, un amè còctel de terror i aventures, si no hi posam moltes expectatives, del qual no seria estrany trobar una pel·lícula tard o prest.

No hay comentarios:

Publicar un comentario