Pàgines

19/7/12

ROBOPOCALIPSIS

La rebel·lió dels robots

 En un futur no massa llunyà la humanitat ha desenvolupat una avançada tecnologia en forma de robots domèstics, militars i d'ús general que suposen un important canvi en la vida quotidiana dels éssers humans. Archos és una unitat d'intel·ligència artificial dotada d'un gran coneixement el qual li permet un dia arribar a ser conscient de si mateixa i iniciar una rebel·lió contra els ser humans, una espècie que considera inferior i mereixidora de l'extermini. A partir d'aquest moment Archos prendrà el control de totes les màquines del món i iniciarà una sagnant guerra contra tots els habitants del planeta. Els supervivents intentaran resistir-se a aquest genocidi humà i lluitaran en inferioritat però amb força contra una horda de robots assassins.

Robopocalipsis constitueix un entretingut triller de ciència ficció, en el qual trobarem una bona dosi d'acció i intriga dins un llibre més que correctament escrit. La novel·la està contada des del punt de vista de diferents personatges distribuïts arreu del món i ens explica la lluita duta a terme per aquest individus contra las màquines des del primer moment en que s'inicia la rebel·lió (anomenada hora zero) i al llarg dels aproximadament quatre anys que dura la guerra entre les persones i els robots. Algunes històries aniran confluint i altres seguirant solitaris camins de sacrifici i valentia. El llibre no evita la cruesa en alguns moments i ens ofereix bones idees com els camps de treball dins els quals són internats molts de supervivents i on són sotmesos a diferents "modificacions" per part de les màquines.

No és una casualitat que als agraïments d'aquesta interessant novel·la trobem als cineastes de la productora Dreamworks. Aquest és un llibre que es nodreix de diferents fonts cinematogràfiques, tot i que el seu autor Daniel H. Wilson sigui un expert en robòtica. Si agafam la part final de Terminator 3, li afegim una mica de Yo robot i barrejam tot amb l'ambientació de Terminator Salvation i de la recent sèrie Falling skies haurem obtingut una base sòlida on desenvolupar aquesta història. Cal destacar que Robopocalipsis constitueix un dels propers projectes dins la cartera de n'Steven Spielberg. Ja m'estic imaginant l'espectacle visual en que es pot convertir l'adaptació a la gran pantalla d'aquesta obra en mans d'aquest director. Esperem que el contingut de la història també hi acompanyi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario