Pàgines

27/7/12

HISTÒRIA DE PI

Un jove, un tigre i una barca

 

 

Pi Patel és un jove hindú de 16 anys amb unes especials preocupacions sobre la vida i la seva transcendència. Vol descobrir quina religió és la més interessant i es dedica de forma amagada a intentar aprendre i conviure amb les idees de l'hinduisme, el cristianisme i els preceptes musulmans. El seu pare és l'amo d'un zoològic i en Pi conviu entre el món dels animals i  les seves conviccions espirituals. Un dia la família es veu forçada a emigrar al Canadà i embarquen dins un vaixell amb tot el zoo d'acompanyament. Però la mala sort voldrà que el seu transport naufragui i el nostre protagonista es veurà atrapat dins una barca salvavides junt a una zebra, un orangutan, una hiena i un tigre.

 

Aquest extraordinari fet donarà pas a una de les aventures més originals i apassionants que he pogut llegir dins una de les novel·les més interessants dels darrers anys. Llibre guanyador del premi Booker i no tan conegut com es mereix, l'obra ens relata la història d'en Pi Patel intentant sobreviure a una increïble odissea travessant l'oceà Pacífic junt a un ferotge tigre, sortejant un bon grapat de perills i sorpreses per aconseguir arribar al seu llunyà destí, el continent americà. Yann Martel, l'autor, ens presenta un relat que es pot interpretar de moltes diverses maneres: un llibre d'aventures, una història de supervivència, un viatge iniciàtic o una faula sobre el sentit de la pròpia existència. Pi s'enfrontarà a les seves pors més profundes, lluitant contra un animal salvatge, sobrevivint a les inclemències d'una inhòspita natura i trobant amagats secrets com una enigmàtica illa dins la solitud de l'oceà. Un inesperat gir final ens ofereix una sorpresa que farà que recapacitem damunt tot el que hem llegit anteriorment. 


Una aventura tan sucosa no podia passar desapercebuda per al món del cinema. Fa anys que s'estava intentant dur a terme l'adaptació cinematogràfica d'aquesta extraordinària novel·la. Finalment ha estat Ang Lee, l'aclamat director de Brokeback mountain entre altres, el cineasta que ha pogut realitzar un difícil i arriscat film del qual ja podem mostrar un visualment fascinant trailer.



 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario